Home Ketua Penerangan PAS Pusat

Keluarga Malaysia : Utama kesejahteraan rakyat, pacu ekonomi negara

479
SHARE

𝗞𝗲𝗻𝘆𝗮𝘁𝗮𝗮𝗻 𝗠𝗲𝗱𝗶𝗮
𝗣𝗮𝗿𝘁𝗶 𝗜𝘀𝗹𝗮𝗺 𝗦𝗲-𝗠𝗮𝗹𝗮𝘆𝘀𝗶𝗮 (𝗣𝗔𝗦)

𝗞𝗘𝗟𝗨𝗔𝗥𝗚𝗔 𝗠𝗔𝗟𝗔𝗬𝗦𝗜𝗔: 𝗨𝗧𝗔𝗠𝗔 𝗞𝗘𝗦𝗘𝗝𝗔𝗛𝗧𝗘𝗥𝗔𝗔𝗡 𝗥𝗔𝗞𝗬𝗔𝗧, 𝗣𝗔𝗖𝗨 𝗘𝗞𝗢𝗡𝗢𝗠𝗜 𝗡𝗘𝗚𝗔𝗥𝗔

Pendekatan ‘Keluarga Malaysia’ yang dibawa oleh YAB Dato’ Sri Ismail Sabri Yaakob, Perdana Menteri Malaysia adalah amat wajar diangkat dengan berasaskan Perlembagaan Persekutuan yang telah terbukti mampu mewujudkan keharmonian dalam negara.

Kejayaan Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK) yang makin membuahkan hasil adalah bukti bagaimana semua pihak sebenarnya berperanan dalam membantu negara mencapai sasaran imuniti kelompok dengan kadar segera. Sehingga kini, lebih 55 peratus populasi dewasa telah selesai divaksinasi.

Selain itu, inisiatif kerajaan menerusi usaha meningkatkan kuasa beli pengguna dan mengangkat semula sektor swasta diharapkan dapat membantu rakyat yang bergelut dengan masalah ekonomi seterusnya menjana pendapatan negara keseluruhannya.

Saya yakin dan percaya, jika setiap pihak di dalam ‘Keluarga Malaysia’ ini meletakkan fokus yang sama iaitu untuk kesejahteraan tanah air tercinta, maka tiada perbezaan yang dapat menggugat keharmonian kita bersama.

Semoga kabinet baharu yang akan ditubuhkan nanti mampu untuk mengembalikan kesejahteraan rakyat dan memacu pertumbuhan ekonomi negara seperti yang dinyatakan dalam ucapan sulung YAB Perdana Menteri ke-9.

‘Islam Memperkukuh Perpaduan’

KAMARUZAMAN MOHAMAD
Ketua Penerangan
Parti Islam Se-Malaysia (PAS)
23 Ogos 2021 | 14 Muharram 1443

#KeluargaMalaysia
#IslamMemperkukuhkanPerpaduan
#MalaysiaSejahtera
#MalaysiaPrihatin