Home Berita PAS Melaka

Ziarah Kasih eratkan Muslimat-Srikandi Kota Melaka – Rohani

555
SHARE

Oleh : Shawal Ahmad

KOTA MELAKA, 27 Nov : Muslimat PAS Kawasan Kota Melaka bersama Srikandi Bersatu Bahagian Kota Melaka telah mengadakan sesi ziarah kasih ke sepuluh buah rumah yang terpilih, di sini baru-baru ini.

Menurut Pemangku Ketua Dewan Muslimat PAS Kawasan Kota Melaka, Rohani Hassan, program ini dijalankan bertujuan membantu sesiapa sahaja golongan yang memerlukan atau pun yang berada di dalam kesulitan seperti ibu tunggal, warga emas yang uzur, anak yatim termasuk mereka yang non-Muslim.

Rohani turut berharap agar aktiviti untuk wanita di kawasan ini dapat dijayakan bersama hasil gandingan tenaga Muslimat PAS dan Srikandi Bersatu secara kolektif.

Beliau juga percaya dengan kesediaan untuk bersama di dalam program-program seperti ini akan menyatukan hati antara Muslimat PAS dan Srikandi Bersatu di bawah wadah Perikatan Nasional.

‘’Kedua-dua pihak sepakat bahawa kerjasama mesti disuburkan dengan penuh keikhlasan, setiakawan dan pengorbanan tinggi untuk memastikan masa depan generasi pelapis terarah di bawah landskap politik Malaysia yang lebih sejahtera dan harmoni,” tegasnya.

Turut bersama di dalam program ziarah kasih ini ialah Ketua Srikandi Bersatu Kota Melaka, Nor Hafizah Md Nor dan Ahli Jawatankuasa masing-masing turun padang menyantuni rakyat.


Wartawan Rakyat Melaka (WARM)