Home Berita PAS Pusat

Usah Salahkan Media

7962
SHARE
Gambar arkib @ Lensa Haraki

Datuk Dr. Mujahid tidak boleh menyalahkan pihak media yang kononnya telah membuat pentafsiran yang salah terhadap kenyataan beliau.

Ini kerana, pendirian beliau yang menolak campur tangan penguatkuasa atau kerajaan terhadap kelakuan yang dibuat dalam ruang peribadi itu sememangnya menatijahkan maksud larangan terhadap tindakan intipan dan serbuan ke atas perlakuan maksiat khalwat.

Penegasan kononnya bahawa perkara tersebut berada di bawah kuasa kerajaan negeri pula adalah sekadar alasan yang separuh benar; kerana, jenayah syariah khalwat yang berlaku di Wilayah Persekutuan adalah di bawah Kerajaan Persekutuan iaitu beliau selaku Menteri Agama bertanggungjawab terhadapnya.

Adakah Menteri Agama ini akan membiarkan para penguatkuasa menjalankan tugas mengetuk pintu-pintu hotel sekiranya ada aduan yang dibuat atau operasi tersebut akan dihalang oleh beliau?

Jelas boleh difahami daripada kenyataan beliau itu ialah tindakan tersebut (intipan atau serbuan) tentu tidak akan berlaku di Wilayah Persekutuan di bawah kawalan Menteri ini.

Itulah juga kesimpulan yang dibuat oleh para wartawan sehingga dijadikan tajuk utama di banyak media cetak dan media elektronik.

DATO’ DR. KHAIRUDDIN AMAN RAZALI AT-TAKIRI
AJK Kerja PAS Pusat
Ahli Parlimen Kuala Nerus

Tarikh :
Sabtu, 6 Oktober 2018 | 26 Muharram 1440H

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2189542134389138&id=569086473101387