Home Kenyataan Media PAS Pulau Pinang

Syabas Syarifuddin Azman!

112
SHARE

SYABAS DAMOK ATAS KEJAYAAN DALAM CEV MOTO3 REMAJA DUNIA

 

Dewan Pemuda PAS Negeri Pulau Pinang mengucapkan tahniah di atas kejayaan anak muda Syarifuddin Azman atas kejayaan muncul sebagai juara CEV Moto3 Remaja Dunia di Litar Catalunya, Sepanyol.

Beliau yang lebih dikenali sebagai Damok telah berjaya menamatkan perlumbaan dengan catatan masa 29 minit 32.553 saat sekali gus menewaskan pelumba tuan rumah dan menyaksikan lagu ‘Negaraku’ berkumandang di Litar Catalunya, Sepanyol.

Sudah tentu kejayaan beliau ini menjadi pemangkin dan pembakar semangat buat semua anak muda lain di negara ini untuk terus berusaha dan berjaya dalam bidang yang diceburi.

Apa yang paling membanggakan lagi ialah apabila beliau sempat melarikan diri sebelum pemenang tempat kedua dan ketiga menyambut kemenangan mereka dengan menggoncangkan botol arak di atas pentas.

Ini juga menunjukkan beliau mempunyai sifat terpuji serta contoh yang baik bagi seorang muslim yang mempunyai jati diri.

Sekali lagi Pemuda PAS Pulau Pinang mengucapkan tahniah atas aksi dan kejayaan yang membanggakan ini serta diharapkan beliau dapat mengekalkan prestasi pada perlumbaan seterusnya.

 

Mohd Farhan bin Yusri Naib Ketua
Dewan Pemuda PAS Negeri Pulau Pinang