Home Rencana PAS Selangor

Selamat memimpin anak muda – KPen DPPK Sungai Besar

127
SHARE

May be an image of ‎3 people and ‎text that says "‎D DACS سس MEMIMPIN NEGARA 7 Timbalan Ketua Pemuda Ketua Pemuda Naib Ketua Pemuda Ustaz Muhamad Khairi Ustaz Mohd Ahsani Takwim Kamarul Ridzuan bin bin Azman Mohammad Soe TAHNIAH bin Jasman تهنيئه Selamat Memimpin Anak Muda الله بركة على سيرو Ikhlas daripada Dewan Pemuda PAS Kawasan Sungai Besar DEWAN PEMUDA PAS SUNGAI BESAR PEMUDA SUNGA BESAR PEMUOA SUNGAI BESAR‎"‎‎

Selangor PAS Youth (SPY) Corner | Dewan Pemuda PAS Negeri Selangor

Oleh : Mohd Safuan Mat Ismail
Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Kawasan Sungai Besar

Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya. Ia mendapat pahala kebaikan yang diusahakannya, dan ia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya.
(Al-Baqarah : 286)

Tahniah diucapkan kepada seluruh saff kepimpinan Dewan Pemuda PAS Kawasan Sungai Besar Sesi 2021-2023 yang telah diberikan mandat oleh perwakilan.

Sesungguhnya memimpin sebuah organisasi yang berteraskan anak muda ini bukanlah satu kerja yang mudah. Semangat anak muda yang sentiasa membara dan terkenal dengan istilah “darah panas” ini perlu dimanfaatkan sebaiknya di jalan yang benar dan di posisi yang tepat.

Tugas untuk mendidik, mentarbiyah dan membentuk satu pasukan yang benar-benar mantap dari segenap aspek perlukan kepada suatu perancangan dan iltizam yang tinggi untuk berjaya. Kebersamaan dan sinergi dari seluruh ahli diperlukan untuk membina kekuatan yang jitu bagi merealisasikan matlamat yang satu.

“Demi sesungguhnya, adalah bagi kamu pada diri Rasulullah itu contoh ikutan yang baik, iaitu bagi orang yang sentiasa mengharapkan (keredaan) Allah dan (balasan baik) hari akhirat, serta ia pula menyebut dan mengingati Allah banyak-banyak (dalam masa susah dan senang)”
(Al-Ahzab : 21)

Semoga anak muda Sungai Besar mampu dididik mengikut acuan manhaj Islam yang Rabbani. Bersempena dengan Maulidur Rasul ini, pimpin lah anak muda ini mengikut qudwah hasanah yang telah ditinggalkan oleh Rasulullah SAW.

Selamat memimpin anak muda!

سيروا على بركة الله

Lajnah Penerangan & Media Baru
Badan Perhubungan PAS Negeri Selangor