Home Berita Dewan Ulamak PAS Pusat

Redha Allah Dan Tarbiah Teras Kekuatan PAS

2019
SHARE

REDHA ALLAH DAN TARBIAH TERAS KEKUATAN PAS

KUANTAN: Antara kelebihan PAS ialah para pejuangnya dirarbiah dan diajar agar tidak mengharapkan habuan dunia bahkan menjadikan akhirat sebagai sebaik-baik balasan dalam memperjuangkan Islam.

Demikian tegas AJK Dewan Ulamak PAS Pusat, Nazmi Nik Din dalam pembentangan Ijtimak Tarbawi PAS kawasan Kuantan yang berlansung semalam di Dewan Pusat Tarbiah Peramu (PUTIP)

Menurut beliau lagi, keikhlasan petugas-petugas PAS yang datang daripada pelbagai latar belakang telah menambahkan lagi keberkatan perjuangan ini.

Turut hadir dalam himpunan tersebut ialah Pesuruhjaya PAS Negeri Pahang, YB Ustaz Rosli Abdul Jabbar dan Naib YDP PAS kawasan Kuantan Ustaz Fadhli dan ketua urusan ulama kawasan

” Hasil sumbangan ikhlas ahli-ahli PAS, perjuangan Islam terus bangkit dan berkembang maju pada hari ini dalam menunaikan bakti terhadap masyarakat” ujar beliau yang juga merupakan ADUN PAS Tanjung Lumpur.

Menurut beliau lagi bahawa PAS Pahang akan mengemukakan calon-calon yang berwibawa untuk mewakili suara rakyat Pahang dalam pilihanraya yang akan datang.

Dengan perkembangan yang semakin positif beliau yakin inshaAllah rakyat cerdik dalam membuat keputusan dan penilaian.