Home Berita PAS Terengganu

PRU14: PAS Terengganu umum 5 lagi manifesto

924
SHARE

PAS Terengganu mengumumkan lima lagi manifesto awal pilihan raya menjadikan 15 semua janji yang akan dilaksanakan sekiranya diberi mandat oleh rakyat yang memerintah.

Timbalan Pesuruhjaya I PAS negeri, Ustaz Satiful Bahri Mamat berkata, 52 peratus pengundi Terengganu adalah mereka yang akan mengundi buat kali pertama pada Pilihan raya Umum ke-14 (PRU14) nanti.

Oleh itu, beliau yakin PAS akan mencapai kemenangan pada PRU14 dengan perubahan yang akan dibuat oleh kelompok pengundi muda tersebut.

Katanya, PAS Terengganu telah mengisytiharkan 10 manifesto awal sebelum ini pada Harap-PGU 3.5 di Besut dan Harap-PGU 3.6 di Hulu Terengganu.

“Pada kali ini kita tambah lagi lima manifesto awal menjadikan 15 perkara semuanya,” ujarnya ketika berucap pada Majlis Ceramah Penutup Harap-PGU 3.7 di Kampung Pengkalan Atap, Batu Rakit, Setiu, malam tadi.

Katanya, manifesto awal pertama memperuntukkan tabung RM50 juta setahun untuk tabung pinjaman perumahan rakyat,  kedua menyediakan kad sejahtera bernilai RM500 setahun untuk golongan berpendapatan rendah.

“Yang ketiga memberi cuti 30 hari bergaji kepada kakitangan kerajaan yang kematian suami, membuka pusat asuhan di setiap jabatan kerajaan negeri, dan yang kelima ialah mewujudkan bandar baharu lestari di setiap daerah,” jelasnya dipetik Buletin Online.

Sehubungan itu, beliau menyeru kepada semua hadirin agar menyebarluaskan lima lagi manifesto tersebut melalui pelbagai saluran.

“Semoga ia dapat memberikan manfaat kepada kita dan membantu PAS memang pada pilihan raya kali ini,” ujarnya yang juga Adun Paka.

{jathumbnail off}