Home Berita PAS Melaka

Pemuda PAS Alor Gajah anjur konvoi merdeka

567
SHARE

Oleh : Ahmad Kautsar Md Ali

ALOR GAJAH, 2 September : Dewan Pemuda PAS Kawasan Alor Gajah (DPPKAG) telah berjaya menganjurkan konvoi merdeka yang disertai lebih belasan anak muda daripada pelbagai jenis motosikal di sini pada 30 Ogos lepas.

Ini dinyatakan di dalam satu hantaran Facebook DPPKAG yang dimuatnaik petang semalam.

Menurut hantaran tersebut, perjalanan konvoi itu bermula dari Pasti Al-Ansari Sungai Petai, Pasti An-Nahlu Pengkalan, Pasti At-Taqwa 1 Jelatang , Pasti Al Imran Gadek, Pasti Fatimah Az Zahra di Nyalas dan berakhir di Pasti Al Munawwarah 2 di Durian Tunggal.

“Turut hadir dan bersama dalam konvoi, Ustaz Shahbudin Senin, YDP PAS Kawasan Alor Gajah.

“Antara yang disampaikan oleh beliau adalah pemuda adalah tulang belakang dalam jemaah dan parti. Semoga sekecil-kecil perkara yang kita lakukan hari ini membuka mata masyarakat bahawa keberadaan PAS menyemai semangat kemerdekaan di kawasan Alor Gajah dan menunjukkan semangat kemerdekaan kepada anak muda.

“Semoga kemerdekaan tahun ini memberikan kita erti bahawa ISLAM adalah erti sebenar kita merdeka. Dengan agama ISLAM dan perlaksanaan sistem ISLAM yang hadirkan kemakmuran dan keamanan kepada kita sebagai umat ISLAM.” ujar hantaran itu lagi.


Wartawan Rakyat Melaka (WARM)