Home Berita PAS Melaka

Guru PASTI Tangga Batu bersedia menerima kehadiran murid

275
SHARE

Oleh : Kamil Saufee

TANGGA BATU, 8 Feb : “Kami para guru telah bersedia menerima kehadiran murid dalam pembukaan semula PASTI secara bersemuka di Tangga Batu,” demikian ujar Ketua Guru PASTI Tangga Batu, Cikgu Rokiah Gafar.

Menurut beliau, dalam pembukaan semula PASTI pada hari ini, semua guru telah diberi taklimat tentang prosedur operasi standard (SOP) ketat Covid-19 yang perlu dipatuhi.

Selain itu, beliau juga turut berpuas hati kerana pembukaan PASTI di sekitar Tangga Batu mengikut SOP yang telah ditetapkan.

“Antara SOP yang dilaksanakan adalah di mana semua ibu bapa tidak dibenarkan memasuki kawasan sekolah di mana murid-murid akan diiring oleh guru terus ke kelas masing-masing,” tambahnya lagi.

Menurut Cikgu Rokiah lagi, pematuhan SOP ini turut dipantau oleh Jabatan Amal Malaysia (JAM) Tangga Batu.

Namun begitu, beliau memaklumkan kehadiran murid pada hari ini tidak seratus peratus kerana terdapat segelintir ibu bapa yang tidak menghantar anak mereka ke sekolah kerana masih risau tentang keselamatan anak-anak mereka.

“Bagi pihak guru PASTI saya sangat memahami akan keadaan itu,” ujar beliau kepada Wartawan Rakyat Malaysia (WARM) ketika ditemubual pagi tadi.