Home Fastaqim

​Fastaqim 2.0 Lambang Kematangan Politik Rakyat

3626
SHARE

KUALA NERUS, 30 Sept : Mewakili barisan NGO, Tuan Haji Mustafa Kamil Ayub, wakil Kongres Rakyat, menyifatkan Himpunan Fastaqim 2.0 ini sebagai lambang kematangan politik rakyat.
Menghurai lebih lanjut, beliau mendakwa kemerdekaan yang dikecapi selama lebih 60 tahun ini ternyata memerlukan dokongan baru memandangkan negara masih terumbang ambing di bawah kepimpinan yang korupsi.

“Saya berharap juga dengan gelombang yang diterajui oleh PAS  ini kita mampu mengetengahkan kepimpinan PAS yang diketuai oleh Tuan Guru Dato’ Seri Haji Abdul Hadi selaku Timbalan Kesatuan Ulama Islam Sedunia,” ujar  Timbalan Pengerusi Kongres Rakyat.

“Misi dan visi Islam yang jelas adalah jalan yang boleh memulihkan permasalahan hati ini,” katanya ketika mencemuh sifat tampuk kepimpinan sekarang yang hanya tahu mengkayakan diri sendiri sahaja.

Mengakhiri ucapan, beliau sekali lagi menyatakan kebersamaan bersama Parti Islam SeMalaysia dan yakin dengan barisan NGO-NGO lain yang turut menyokong baik golongan profesional dan ulama.