Home Berita PAS Perak

Adun Gunong Semanggol: Orang Perak Undi PAS

2243
SHARE


Kini umat Islam berada di zaman penuh ancaman dan fitnah. Amilin Wajib berjuang mempertahankannya. Ingatlah pesanan ilahi seperti firmannya dalam surah an nisa 104-105.
أعوذ بالله من الشيطان الرجيم…

وَلَا تَهِنُوا فِي ابْتِغَاءِ الْقَوْمِ ۖ إِنْ تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَ ۖ وَتَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ مَا لَا يَرْجُونَ ۗ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا

Dan janganlah kamu lemah (hilang semangat) dalam memburu musuh (yang menceroboh) itu; kerana kalau kamu menderita sakit (luka atau mati) maka sesungguhnya mereka pun menderita sakitnya seperti penderitaan kamu; sedang kamu mengharapkan dari Allah apa yang mereka tidak harapkan (iaitu balasan yang baik pada hari akhirat kelak). Dan (ingatlah) Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Bijaksana.
-Sura An-Nisa’, Ayah 104.

إِنَّا أَنْزَلْنَا إِلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِتَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ بِمَا أَرَاكَ اللَّهُ ۚ وَلَا تَكُنْ لِلْخَائِنِينَ خَصِيمًا

Sesungguhnya Kami menurunkan kepadamu (wahai Muhammad) Kitab (Al-Quran) dengan membawa kebenaran, supaya engkau menghukum di antara manusia menurut apa yang Allah telah tunjukkan kepadamu (melalui wahyuNya); dan janganlah engkau menjadi pembela bagi orang-orang yang khianat.
-Sura An-Nisa’, Ayah 105.

Allah mengajar manusia agar patuh dengan perintahNya dalam AlQuran, sekiranya kita tidak mampu melaksanakanNya janganlah menjadi penyokong atau pembela kepada mereka yang mengkhianati dan ingin menghancurkan ajarannya.

Maka perhimpunan H12k Di Meru Raya Tambun Ipoh ini, kita berjaya kumpulkan lebih 12k amilin.

1. Tujuan utama Amilin 12k berhimpun malam ini bagi menyatakan kesediaan menggalas tugas dan memberi sokongan tidak berbelah bahagi, mendokong PAS serta pimpinanNya yang diketuai oleh DS TGHH Sebagai Presidennya. Setujuuuuu???

2. Semua amilin 12k mesti bersiap sedia menerima segala arahan pimpinan PAS serta melaksanakanNya bagi menggerakkan Jentera mempersiapkan kemenangan PRU14.

3. Mewakili ADUN PAS Perak di 5 kerusi yg PAS menang pada PRU13, hari ini hanya tinggal 4 kerusi …. Berpesan dan mengharapkan agar semua amilin 12k mengeratkan hubungan ukhuwah sesama amilin untuk terus bekerja dan patuh pada setiap arahan untuk kekalkan kerusi yang menang dan berusaha sedaya upaya untuk menambah sebanyak kerusi DUN yang PAS tandingi.

Dengan tagline “PAS Memimpin Perubahan” bagi Negeri Perak,
Amilin12k PAS Perak mesti menggerakkan gelombang pecutan akhir untuk pengundi luar dan tempatan yang berdaftar dalam negeri Perak dengan gelombang

“ORANG PERAK UNDI PAS”
“ORANG PERAK UNDI PAS”
“ORANG PERAK UNDI PAS”

YB Ustaz Mohd Zawawi Abu Hasan
Adun Gunong Semanggol
Setiausaha Perhubungan PAS Perak

Semua orang #UP (UNDI PAS)
#UP4all.
#UP #MalaysiaSejahtera
#PerakSejahtera.