Home Berita PAS Perak

HIMMAH 12K Penanda Aras Kesediaan PAS Menawan Perak

1279
SHARE


IPOH:Laungan takbir lebih 12,000 anak jati Perak menggegarkan Bandaraya Ipoh semalam sekaligus menjadi bukti kesediaan PAS Perak menawan dan memerintah Negeri Perak pasca PRU 14.

Ribuan yang membanjiri Padang Meru Raya sejak petang sehingga acara kemuncak bersama ayahanda Tuan Guru YB Haji Abdul Hadi Awang, Presiden PAS .

Ikrar yang dilafazkan didepan Tuan Guru Presiden menzahirkan komitmen dan istiqamah amilin berusaha mencipta kemenangan PAS dibumi Perak dengan bantuan dari Allah.

Demikian menurut Ketua Pemuda PAS Perak, Ustaz Akmal Kamarudin dalam satu kenyataan berkaitan sambutan HIMMAH 12K, 3 Februari lalu.

Jelas Akmal, HIMMAH 12K satu signal jelas bahawa para petugas PAS Perak sudah bersedia berdepan dengan PRU 14.

Justeru, penyerahan panji daripada Tuan Guru Presiden menyemarakkan semangat bertugas. Tambahan taujihat pimpinan membugar minda dan tenaga para pemuda.

“Lebih manis lagi apabila melihat kaunter pendaftaran ahli baru PAS tidak berhenti beroperasi bermula jam 5pm hingga jam 11.30 malam masih ada lagi yang ingin mendaftar keahlian. Malahan kaunter daftar pemilih juga tidak putus kunjungan.

“Pemuda PAS Perak optimis ‎InshaAllah Perak akan kita kembali memerintah dengan semangat mewujudkan Perak Sejahtera sebagai Baldatun Toyyibatun wa Rabbul Ghafur.

“Saya mengucapkan penghargaan dan tahniah buat sahabat saya Ustaz Hafez Sabri selaku Pengarah HIMMAH 12K bersama seluruh penggerak yang berusaha menjayakan program ini. Semoga usaha murni diterima Allah sebagai amal soleh,” katanya.