Home Rencana PAS Selangor

Tempoh kematangan berorganisasi, mencetak ikon wanita muda – KPen DMPN Selangor

86
SHARE

May be an image of text that says "AMEERAH MALAYSIA"

Dari Tirai Dewan Muslimat PAS Selangor | Dewan Muslimat PAS Negeri Selangor

Oleh : Nor Zarina Mohd Azhar
Ketua Penerangan Dewan Muslimat PAS Negeri Selangor

Tarikh bersejarah 1 Oktober, genap sedekad suatu tempoh kematangan dalam berorganisasi dan mencetak ikon-ikon wanita muda yang dinamik dan berketrampilan khususnya di pentas dakwah dan politik.

Gunakan dan manfaatkan usia muda lagi bertenaga ini, untuk berkhidmat sebanyak-banyaknys kepada perjuangan Islam. Tenpoh masa muda ini tidak lah lama maka, bersegeralah merencana perencanaan yang baik-baik untuk kita menjadi diantara orang muda yang bekerja menempatkan Islam ditempatnya.

Persiapkan diri dengan segala cabang ilmu Allah dan bertindak rajin serta sentiasa cergas dan cerdas dalam tindakan. Meninggikan akhlak dan adab walau dimana wanita muda beraksi. Waja dan beranilah dalam bersuara untuk menegakkan suatu yang hak dan menafikan suatu yang batil. Tidak dilupakan, berhemah dan berhikmahlah dalam sentiasa urusan. Inilah diantara elemen pembinaan kerekter wanita muda yang diimpikan.

Melalui himpunan sedekad ini, ambillah semua kalam-kalam mutiara daripada pimpinan. Berusahalah bersungguh-sungguh untuk mencernakan kefahaman itu dalam suatu tindakan yang selari dengan dasar dan perjuangan Islam demi memartabatkan Islam di tempatnya yang haq.

Dewan Muslimat PAS Negeri Selangor akan terus memberi sokongan dan dokongan untuk kepimpinan wanita muda khususnya di Selangor dapat berkolaborasi dengan harmoni bersama saff kepimpinan dewan muslimat di peringkat negeri dan kawasan-kawasan. Selamat berhimpun.

“Semoga terus istiqamah dan komited menyelusuri perjuangan ini”

2 Oktober 2021 | 25 Safar 1443H

Lajnah Penerangan & Media Baru
Badan Perhubungan PAS Negeri Selangor