Home Berita PAS Perak

Tahniah kepada calon yang berjaya;DMPN Perak sesi 2021-2022

338
SHARE

TAHNIAH KEPADA CALON-CALON YANG BERJAYA DALAM PEMILIHAN JAWATANKUASA DEWAN MUSLIMAT PAS NEGERI PERAK SESI 2021-2023

Semoga diberi kekuatan dan pertolongan daripada Allah SWT dalam melaksanakan tugas dan tanggungjawab masing-masing.

Allah Subhanahu Wa Ta’ala berfirman:

“Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengkhianati (amanah) Allah dan RasulNya, dan (janganlah) kamu mengkhianati amanah-amanah kamu, sedang kamu mengetahui (salahnya).”
(Surah Al-Anfal : Ayat 27)

Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kalian mengkhianati Allah dan RasulNya, iaitu Nabi Muhammad s.a.w . Allah s.w.t. memerintahkan kepada kaum mukmin agar mereka menjalankan amanah Allah yang telah diamanahkan kepada mereka berupa mengerjakan perintah dan menjauhi larangan.

Amanah tersebut sebelumnya telah ditawarkan kepada langit, bumi, dan gunung namun mereka semua enggan menerimanya dan khuatir tidak mampu menjalankannya, lalu manusia merasa mampu memikulnya, maka dipikullah amanah itu oleh manusia.

Barang siapa yang menjalankan amanah itu, maka dia berhak mendapatkan pahala yang besar dari Allah. Barang siapa yang tidak menjalankannya, maka dia berhak mendapat azab yang keras dan menjadi orang yang mengkhianati Allah dan RasulNya serta mengkhianati amanahnya.

“dan kalian mengkhianati amanat-amanat kalian dan kalian mengetahui.”

Juga janganlah kalian mengkhianati amanat-amanat yang dipercayakan kepada kalian, sedang kalian mengetahui bahawa amanah itu wajib ditunaikan.

Sirru A’la Barakatillah 💚

“ISLAM MEMIMPIN , WANITA SEJAHTERA”