Home Rencana PAS Selangor

Tahniah Kelantan kuat kuasa enakmen Kanun Jenayah Syariah (I)2019 – PAS Kawasan Gombak

149
SHARE

May be an image of 1 person and text that says "PAS DUN Gombak Setia 1 Tahniah Kelantan Kuat Kuasa Enakmen Kanun Jenayah Syariah (1) 2019 daripada PAS Kawasan Gombak DUN GOMBAK SETIA"

Khabar PAS Kawasan Dari Selangor | PAS Kawasan Gombak

Oleh : PAS DUN Gombak Setia

PAS Kawasan Gombak dibawah DUN Gombak Setia mengucapkan tahniah keatas kerajaan Negeri Kelantan diatas penguatkuasaa Enakmen Kanun Jenayah Syariah (1) 2019.

Kerajaan negeri Kelantan mula melaksanakan Enakmen Kanun Jenayah Syariah (I)2019. Enakmen ini memilih kaedah pelaksanaan hukuman berbentuk retributif dan restoratif untuk memulih dan memberi kesedaran kepada pesalah syariah terhadap kesalahan yang berlaku.

Kejayaan ini bukan kejayaan sesuatu kerajaan atau sesebuah parti, tetapi adalah kejayaan seluruh umat Islam dalam memperkasakan arahan Syariat Islam.

Undang-undang syariat Islam adalah hal dan hak orang Islam sahaja dan bukan Islam berhak memilih untuk tidak atau boleh dihukum mengunakan syariat Islam.

Semoga kerjaan negeri Kelantan menjadi contoh kepada kerajaan negeri yang lain dalam memperkasakan Syariat Islam itu sendiri.

Berita selanjutnya : https://fb.watch/90Z3h8O43I/

Lajnah Penerangan & Media Baru
Badan Perhubungan PAS Negeri Selangor