Home Berita PAS Selangor

Sumbangan kepada mereka yang terjejas pendapatan – Naib KP PAS Selangor

11
SHARE

Selangor PAS Youth (SPY) Corner | Dewan Pemuda PAS Negeri Selangor

Oleh : Umar Al-Hayawi

Gombak | Penderitaan yang ditanggung oleh rakyat, ada yang sejak awal tahun dan ada juga yang sejak daripada PKP satu lagi. Dengan tiada pekerjaan, tiada pendapatan atau bekalan makanan yang cukup, bagaimana mereka ini mahu bertahan dalam musim pandemik Covid-19 ini lebih-lebih lagi ketika PKP atau PKPD dilaksanakan.

Saudara Muhammad Fadzli Abu Bakar selaku Naib Ketua Pemuda PAS Selangor yang juga penggerak utama Syabab Care Malaysia menyatakan bahawa, Team Syabab Care Malaysia telah sampaikan sumbangan kepada 4 buah keluarga yang terjejas pendapatan akibat PKP 3.0 di sekitar Sg Tua dan Selayang.

Menurut beliau, keluarga-keluarga tersebut ada memohon kepada Team Syabab Care untuk dibantu kerana pendapatan tidak cukup untuk perbelanjaan keluarga. Bersimpati dengan apa yang berlaku, Team Syabab Care segera membantu sediakan barangan keperluan harian. “Alhamdulillah, ada rezeki untuk mereka, dapat kami serahkan sumbangan barang-barang keperluan harian kepada mereka”, sambung beliau lagi

Semoga dengan sumbangan hasil infaq orang ramai dapat meringankan bebanan keluarga ini di musim pandemik Covid-19. “Ayuh menyumbang bersama kami. Anda sumbang, kami sampaikan. Terima kasih kepada yang telah menyumbang. Besar pahala mereka yang meninfaqkan harta membantu golongan susah” akhir kata beliau.

“Anda sumbang, Kami sampaikan”

Sumbangan boleh disalurkan ke:

Bank : MAYBANK ISLAMIC
Akaun : PERTUBUHAN SYABAB PRIHATIN & KEBAJIKAN
No Akaun : 562209653403

Atau anda boleh klik :
Terima kasih atas keperihatinan anda. Sila WhatsApp slip transaksi sumbangan anda ke 016-2259002 untuk record.

Lajnah Penerangan & Media Baru
Badan Perhubungan PAS Negeri Selangor