Home Berita PAS Pulau Pinang

‘Squad Wonder Girl Green’ Beri Ruang Muslimat Muda PAS Permatang Pauh Curah Bakti

954
SHARE

KAMPUNG TOK ELONG, Ahad 13 Ogos 2017 – Program Sukarelawan ‘Squad Wonder Girl Green’ anjuran AMEERAH Dewan Muslimat PAS Kawasan Permatang Pauh (DMPKPP) merupakan satu platform anak muda berbakti kepada masyarakat sekitar Parlimen Permatang Pauh dengan cara mengadakan aktiviti gotong-royong di beberapa buah rumah yang terpilih secara berperingkat.

Seramai 15 orang muslimat muda PAS Permatang Pauh bersama beberapa AJK Dewan Muslimat PAS Kawasan Permatang Pauh mengembling tenaga bergotong royong seawal jam 8.00 pagi sehingga jam 12 tengahari di rumah warga emas terpilih di Dun Penanti.

Program yang mensasarkan golongan berpendapatan rendah, ibu tunggal dan warga emas ini adalah inisiatif yang diambil bagi membersihkan sekitar kawasan perumahan mereka yang terbiar seterusnya memberi sedikit sumbangan berupa barang dapur dan keperluan rumah.

Selain membersihkan halaman,dapur,tandas,mengumpul dan mengutip sampah, juga menggantikan tikar getah.

Aktiviti ini dilihat memberi kesan yang baik kepada masyarakat setempat khususnya bagi mencegah wabak denggi di samping memberi keceriaan di kawasan perumahan mereka.

Aktiviti ini diharap dapat diteruskan pada masa akan datang bagi mengeratkan hubungan PAS dan masyarakat seterusnya membudayakan cara hidup sihat bertepatan denga seruan agama kita.

MUSLIMAT MUDA MEMACU KEMENANGAN