Home Berita PAS Wilayah

Perikatan Nasional Batu Angkat Politik Nilai

142
SHARE

Oleh Atikah Mohd

BATU, 31 Oktober : Perikatan Nasional Parlimen Batu giat menggandakan usaha penerangan agar masyarakat setempat dapat membuat pilihan yang terbaik dalam Pilihanraya Umum Kali Ke-15 ini.

Seramai 39 orang petugas Perikatan Nasional telah turun mengedarkan risalah penerangan kepada penduduk setempat di PPR Taman Beringin dan UTC Sentul baru-baru ini.

Turut serta menyantuni penduduk setempat adalah Yang Dipertua PAS Kawasan Batu, Ustaz Azhar Yahya, Timbalan Ketua Pemuda PAS Kawasan Batu, Muhammad Hafizuddin Muhamed Noor serta petugas Perikatan Nasional yang lain.

Menurut Muhammad Hafizuddin, gelombang PRU-15 kian terasa apabila rata-rata parti politik telah mula mengorak langkah mempromosikan parti masing-masing.

“Politik sebenar bukanlah berkisar pilihanraya dan parti politik semata. Sesuatu yang jauh lebih penting daripada politik kepartian ini adalah politik nilai.

Nilai-nilai baik seperti berintegriti, berkaliber bahkan bebas daripada rasuah dan penyalahgunaan kuasa dalam tadbir urus negara merupakan sesuatu yang sangat wajar diangkat oleh setiap parti politik di negara ini”, jelas beliau.