Home Berita PAS Perlis

Kerjasama masyarakat, NGO jayakan Guar Sanji FunSport

96
SHARE

Oleh MUHAMMAD HADI

ARAU, 29 Ogos: Kerjasama erat antara masyarakat dan NGO di DUN Guar Sanji, menjayakan penganjuran program Guar Sanji FunSport yang berlangsung semalam.

Menurut Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Guar Sanji, Ustaz Mohd. Ridzuan Hashim, kesepakatan dan semangat yang ditunjukkan oleh semua pihak yang terlibat amatlah dibanggakan, malah menjadi antara faktor yang membolehkan pihaknya melaksanakan pelbagai aktiviti untuk masyarakat di DUN ini.

“Alhamdulillah, setiap kali kami adakan program untuk penduduk, sambutan dan sokongan yang diberikan amatlah membanggakan bahkan tidak keterlaluan jika saya katakan inilah kelebihan yang dimiliki oleh masyarakat di sini (DUN Guar Sanji).

“Contohnya pada hari ini (semalam), mereka (para penduduk) turut turun padang bersama-sama dengan beberapa buah NGO serta Persatuan Penduduk Kampung Behor Mentalon, bagi menjayakan program Guar Sanji FunSport yang kami anjurkan,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas selesai majlis penyampaian hadiah kepada para pemenang bagi acara yang dipertandingkan iaitu sepak penalti dan sepak raga tuju.

Jelas Mohd. Ridzuan lagi, Guar Sanji FunSport merupakan sebahagian daripada program yang telah dirancang oleh Pusat Khidmat Wakil Rakyat (PKWR) Guar Sanji bagi memeriahkan lagi Sambutan Bulan Kebangsaan pada kali ini.