Home Berita PAS Selangor

Kempen penduli insan – Ketua Dewan Muslimat PAS Gombak

9
SHARE

May be an image of 1 person, headscarf and text that says "I #KempenPedutinsanCovid19 GOMBAK KEMPEN ketika PEDULI pandemik Covid INSAN 19 Sembahlah Allah dan janganlah kamu mempersekutukan-Nya dengan sesuatupun. Dan berbuat baiklah kepada dua orang ibu-bapa, karib-kerabat, anak-anak yatim, orang-orang miskin, tetangga yang dekat dan tetangga yang jauh, dan teman sejawat, ibnu sabil dan hamba sahayamu. Sesungguhnya Allah tidak menyukai orang-orang yang sombong dan membangga-banggakan diri. Surah An-Nisaa [4] Diterbitkan LAJNAH PENERANGAN MEDIA BARU DEWAN MUSLIMAT PAS KAWASAN GOMBAK DR. MARDHIYAH HAYATI SALLEH Ketua Dewan Muslimat PAS Gombak f DEWAN PAS GOMBAK"

Dari Tirai Dewan Muslimat PAS Selangor | Dewan Muslimat PAS Negeri Selangor

Oleh : Dr. Mardhiyah Hayati Salleh
Ketua Dewan Muslimat PAS Gombak

Sampai begini susahnya mereka yang terkesan pandemik ni. Berdosanya rasa! Itu perasaan kita setiap kali baca di media sosial dan tonton di TV. Tak sanggup nak biarkan begitu saja bila dengar mereka meluahkan perasaan, mungkin dah terlalu lama pendam sampai akhirnya terluah juga.

Inisiatif Dewan Muslimat PAS Gombak (DMPG) menganjurkan Kempen Peduli Insan Covid-19 bertujuan untuk menyemarakkan sifat membantu di kalangan rakyat Malaysia khususnya warga Gombak.

Bahkan, DMPK Gombak juga sejak daripada PKP 1.0 telah berinisiatif membantu individu, keluarga dan juga frontliner yang memerlukan bantuan seperti keperluan asas, kewangan, sanitizer, PPE dan juga facemask dengan nilai sumbangan sudah melebihi RM100,000.

Jom sama-sama kita jadi insan yang bertanggunjawab dan saling ambil peduli antara satu sama lain!

Jom semarakkan kempen ini dengan muat naik momen bantu-membantu sesama rakyat Malaysia dengan tanda pagar

Untuk menyumbang boleh klik dan buat sumbangan di sini : http://toyyibpay.com/skuadprihatindmpg

Lajnah Penerangan & Media Baru
Badan Perhubungan PAS Negeri Selangor