Home Berita PAS Wilayah

Karnival ‘Green4U P118’ PAS Setiawangsa Serlah Sokongan Rakyat.

804
SHARE

SETIAWANGSA, 15 April- Dewan Pemuda PAS Setiawangsa dengan kerjasama PAS Setiawangsa telah menganjurkan Karnival ‘Green4U P118’ PAS Kawasan Setiawangsa di Mini Stadium DBKL Setiawangsa, Taman Setiawangsa semalam.

Karnival ini juga, dimeriahkan dengan pelbagai gerai-gerai makanan & jualan, kaunter kesihatan dan hiburan rekreasi bermula dengan sukan PASTI pada waktu pagi yang dirasmikan oleh Ketua Pemuda PAS Wilayah Perseketuan , Ust Farkhan Mohd Zain.

Ketua Pemuda PAS Setiawangsa, Ust Ubaid Abd Akla dalam ucapan aluannya , mengucapkan tahniah semua pihak menjayakan sukan PASTI dan karnival julung kali ini.

Beliau menerangkan karnival ini melibatkan pelajar-pelajar PASTI dan SRITI, waris pelajar-pelajar dan masyarakat awam setempat seharian, dengan acara sukan PASTI pada pagi hari diikuti sukaneka rakyat, pertandingan memasak, pertandingan bola sepak dan memanah di waktu petang, manakala program bual-bicara ‘Teh Tarik For Malaysia’ pada waktu malam.

Dalam ucapan perasmian sukan PASTI, ust Farhan mengucapkan tahniah kepada pelajar-pelajar PASTI setiawangsa serta waris yang menjayakan sukan ini dalam semangat kesukanan. PAS adalah parti yang menjadikan jalur siyasah, dakwah dan tarbiah sebagai agenda utama dimana PASTI merupakan satu dari entiti PAS menyediakan perkhidmatan pendidikan islam kepada masyarakat.’ ujar beliau.

“Bakat pelajar-pelajar juga akan dicungkil untuk diangkat ke temasya sukan PASTI peringkat kebangsaan tidak lama lagi,” katanya ketika merasmikan karnival tersebut di Padang Setiawangsa.

Pasti Al-Helmi dinobatkan sebagai juara keseluruhan pertandingan sukan PASTI dalam suasana penuh hormani dan muhibbah dimana 5 PASTI dan 1 SRITI dalam Parlimen Setiawangsa telah mengambil bahagian.

Program yang mendapat sambutan hebat masyarakat, berjaya menyuntik semangat ukhuwwah, selain ruang untuk berekreasi dan beramah mesra antara penduduk setempat di hujung minggu.

Turut hadir perasmian tersebut , Yang DiPertua PAS Setiawangsa, Abd Halim Hassan dan pimpinan PAS Setiawangsa.

-Lujnah Penerangan PAS Setiawangsa-