Home Berita PAS Wilayah

Jalinan Silaturrahim di PKNS Pantai Dalam

924
SHARE

LEMBAH PANTAI – PAS Lembah Pantai sekali lagi menambat hati rakyat dan mendekati masyarakat dengan mengadakan program Ziarah dan Ceramah Kelompok di Flat PKNS Pantai Dalam semalam.

Majlis dimulakan dengan bacaan Surah Yasin sekitar jam 8.15 malam di rumah Puan Hapsah Ishak serta tazkirah ringkas bersama Timbalan Ketua Muslimat PAS kawasan, Puan Salmah Abdul Rahman.

Beliau memulakan tazkirah dengan penghayatan sirah perjuangan Nabi Muhammad SAW atas nikmat Islam yang dikecapi hari ini.

“1439 tahun telah berlalu sejak penghijrahan Nabi, tetapi kita masih mengecapi nikmat Islam sehingga ke hari ini” ujar beliau.

Selain itu, beliau turut menyentuh mengenai penghayatan Islam dalam segenap aspek kehidupan bermula dari keluarga sehingga pemerintahan. Ini telah memberi sedikit sebanyak info dan titipan semangat terutama kepada penyokong dan pendokong PAS bagi menghadapi PRU 14 nanti.

“Pembinaan persekitaran yang sejahtera amat menyumbang kepada pembentukan individu, keluarga dan masyarakat. Oleh itu, perlulah kita memilih pemerintahan Islamagar pemimpin yang dilantik mampu membawa Malaysia ke arah yang lebih baik,” seru beliau kepada semua tetamu yang hadir.

Majlis ini berjaya menghimpunkan warga flat tersebut sekaligus mengeratkan lagi ukhwah serta membina kekuatan rohani sesama masyarakat. Majlis kemudiannya diakhiri dengan jamuan makan dan sesi bergambar bersama warga Flat PKNS Pantai Dalam dan tetamu yang hadir.

PAS Wilayah @ Media Baru

Like | Follow | Share

*Facebook* : https://www.facebook.com/bppwp/
*Instagram* : https://www.instagram.com/paswilayah/
*Website* : http://berita.pas.org.my/category/wilayah
*Telegram* : t.me/pas_wilayah

Sebarkan
#UndiPAS
#SejahteraBersamaIslam
#PASWilayah