Home Rencana PAS Selangor

Bicara minda MURABBI UMMAH : Kerajaan Taliban – BPPN Selangor

101
SHARE

May be an image of ‎one or more people and ‎text that says "‎BIL. 08 فَاراِيندَا Bienra Minda MURABBI UMMAH Taliban merancang menubuhkan sebuah Kerajaan Islam. Kerajaan yang menaungi masyarakat majmuk dikalangan pelbagai mazhab dan suku kaum. Kerajaan Taliban menegakkan Kerajaan Islam berkonsepkan syura yang mengambil suara dikalangan Ulamak dan Ketua Suku Kaum yang pelbagai. Istilah Barat dipanggil demokrasi, itu pun Barat menolak kerana tidak mengikut kehendak mereka yang inginkan Liberal Sekularisme yang menolak kaitan Islam dengan pemerintahan. Petikan Artikel Tuan Guru bertajuk "AFGHANISTAN MASIH DIGANGGU". YB DATO SERI TUAN GURUH HAJI ABDUL HADI AWANG Presiden Parti Islam Semalaysia (PAS) LAJNAH PENERANGAN MEDIA BARU Badan Perhubungan PAS Negeri Selangor CHയር‎"‎‎

“Saff Bahtera BPPNS” | Badan Perhubungan PAS Negeri Selangor

Bicara Minda MURABBI UMMAH

Taliban merancang menubuhkan sebuah Kerajaan Islam. Kerajaan yang menaungi masyarakat majmuk dikalangan pelbagai mazhab dan suku kaum.

Kerajaan Taliban menegakkan Kerajaan Islam berkonsepkan syura yang mengambil suara dikalangan Ulamak dan Ketua Suku Kaum yang pelbagai.

Istilah Barat dipanggil demokrasi, itu pun Barat menolak kerana tidak mengikut kehendak mereka yang inginkan Liberal Sekularisme yang menolak kaitan Islam dengan pemerintahan.

*Petikan artikal Tuan Guru bertajuk “Afghanistan Masih Diganggu”.

YB DATO SERI TUAN GURU HAJI ABDUL HADI AWANG
PRESIDEN PAS

Lajnah Penerangan & Media Baru
Badan Perhubungan PAS Negeri Selangor