Home Berita PAS Pulau Pinang

Pemuda PAS Permatang Pauh Anjur Sembang Santai Ramadhan

925
SHARE

PERDA, 9 Jun 2017, Jumaat.  Dewan Pemuda PAS Permatang Pauh dengan kerjasama Pemuda PAS Cawangan Bandar Perda   dan Kedai Emas Anuar  telah menganjurkan program Sembang Santai : Menyusuri Ramadhan bertempat di perkarangan Kedai Emas Anuar , Uptown Bandar Perda. Sembang santai ini dianjurkan bagi menyediakan hiburan alternatif sambil berdakwah serta memberikan kelainan dalam program sempena bulan Ramadhan.

Acara bermula dengan Solat Isyak  dan Solat Sunat Tarawih berjemaah  diimamkan oleh  Ustaz  Khairol Azhar . Beberapa peniaga uptown Perda dilihat turut mengambil kesempatan untuk solat bersama. Pada jam 10.15 malam, bermula acara Sembang Santai dengan persembahan pembukaan  “busker” . Lagu “Tegar” yang dinyanyikan oleh adik Syamil Abdul Rahim berjaya  menarik perhatian pengunjung uptown di sekeliling.

Seterusnya acara Sembang Santai bermula dengan dipengerusikan oleh Ustaz Nuruddin. Dua panel yang  terlibat,   Ir Wan Rafaie dan Ustaz Osman Abdullah telah mengupas beberapa isu semasa yang bersesuaian dengan suasana Ramadhan. Setiap kupasan disampaikan dengan bersahaja agar mudah difahami oleh hadirin dan   pengunjung uptown yang lalu lalang di sekitar tempat program.

Adik Syamil menyampaikan lagu kedua “Jumblo Happy” sebagai selingan untuk Sembang Santai pusingan kedua. Alunan Qasidah oleh kumpulan Qasidah Akademik Syabab Care menjadi persembahan penutup.  Program Sembang Santai berakhir dengan jayanya pada jam 11.30 malam.

Penganjur melahirkan kesyukuran di atas kelancaran program serta merakamkan penghargaan kepada En Anuar, En Azhar Mat dan jawatankuasa program di atas kerjasama dalam menjayakan program ini.

{jathumbnail off}