Home Berita PAS Perak

Pemimpin Lahir Dengan Perjuangan Bersama Rakyat

640
SHARE

PEMIMPIN LAHIR DARI PERJUANGAN BERSAMA RAKYAT


Hussin Din TYDP Bgn Serai santuni pengunjung pasar Pagi Sg Gedong.bersama PJ TUAN HAJI RAZMAN ZAKARIA dan terus ke kg Lubuk Buntaq dalam melakukan ziarah dan sumbangan ,yang bermula pada 8.30 pagi dan berakhir pada jam lebih kurang 12.30 tengahari.

Untuk bertemu dengan masyarakat setempat atau pengundi bukan hanya dalam program2 yang di buat di tempat2 khas atau tertentu dengan menanti penduduk setempat hadir dengan mendengar ucapan .
Selain program2 berunsur rasmi untuk bertemu penduduk setempat program2 seperti turun padang , mendekati masyarakat di pasar2 , masjid dan sebagai ya harus di amalkan .

Tidak dapat di nafikan tidak semua peduduk setempat kenal dan tahu wakil2 rakyat pas pemimpin PAS peringkat kawasan ,dengan program turun padang semacam ini mereka tahu bahawa PAS mempunyai wakil 2 rakyat dan pemimpin2 kawasan yang sedia membantu dan menyurakan masalah setempat am ya .

Pada 30.05.2017 Pesuruh Jaya PAS Perak TUAN HJ RAZMAN ZAKARIA , ketua penerangan pas perak us wan ahmad Tarmizi bersama Ketua penerangan Pas kawasan En Rosman dan beberpa orang AJK PAS kawasan Bagan Serai telah berkesempatan menziarah kematian di Permatang Pasir.

PJ TUAN HAJI RAZMAN ZAKARIA telah menjadi imam solat jenazah Allahyarham cik Ramlan dan sama2 . Ini lah sikap kepimpinan Islam yang harus di tunjukkan pada masyarakat bukan hanya sekadar mengatasi masalah isu semasa malah pemimpin islam yang mampu memimpin dalam apa jua keadaan dan situasi .

Mutiara kata : Menjadi orang yang bermanfaat kepada orang lain adalah sebenar benar pengorbanan.Walau diri sakit dihentam tomahan,tetapi tetap senyum memberi kebaikan.Biarpun tidak mendapat balasan di dunia,yakin lah!!!Di akhirat sedang menunggu segunung nikmat balasan Dari Tuhan.

{jathumbnail off}