Home Berita PAS Pahang

Pelajar Maahad Tahfiz Istiqamah naib johan

943
SHARE

Meskipun baru tahun pertama beroperasi, Maahad Tahfiz Al Istiqamah Sungai Gau sudah mula menunjukkan ketrampilannya di peringkat kebangsaan khususnya pantai timur.

 

Baru-baru ini pelajar tahun satu tahfiz di bawah kendalian Dewan Pemuda PAS Pahang itu, Muhammad Aqasya bin Zulkefle, berjaya menjadi naib johan dalam Majlis Tilawah Dan Hafazan Al Quran TNB Peringkat Zon Timur 2017/1438.

 

Beliau mewakili negeri Pahang dan berjaya meraih  markah 80% dalam pertandingan yang diadakan di Kuantan itu.

 

Dalam pertandingan tersebut negeri Kelantan menjadi johan dengan 83% markah sementara Terengganu ketiga dengan 70% markah.

 

Sementara itu mudir Maahad Tahfiz Al Istiqamah Ustaz Zarimi Al-hafiz mengucap tahniah kepada adik Muhammad Aqasya di atas kejayaan memperolehi kedudukan tersebut.

 

“Juga buat kedua ibu bapanya atas sokongan yg terbaik dan tidak lupa buat semua warga Tahfiz Al Istiqamah atas sokongan dan doa.

 

“Semoga dengan kejayaan ini dapat memberi inspirasi dan motivasi buat ibu bapa dan semua pelajar serta warga Tahfiz Al Istiqamah dan didoakan agar lebih berjaya di masa hadapan.

 

“Menjadi motivasi kepada pihak pentadbir tahfiz ini juga dalam menjayakan tema Membentuk Generasi Hamalatul Quran Rabbani”.