Home Berita PAS Perak

Mantapkan ukhuwwah dalam membentuk kesatuan jemaah

83
SHARE

Oleh: Aseelah Mohd Noor

TELUK INTAN, 28 Januari : Lajnah Tarbiah Teluk Intan telah mengadakan Majlis Perasmian  Serentak Mesyuarat Agung PAS Cawangan Peringkat PAS Kawasan di Dewan Wak Johar, Kompleks PAS Teluk Intan (KOMPASTI), baru-baru ini.

Program yang bermula dengan majlis bacaan tahlil dan iftor Jamaei ini dihadiri oleh hampir 80 orang ahli pada petang hari Khamis tersebut.

Kemenangan merupakan ujian nikmat yang sering kita abaikan. Ianya perlu disusuli rasa taabbud dan syukur kepada Allah kerana nikmat seumpama itu boleh melalaikan serta melahirkan hasad dengki sesama kita.

Timbalan Pesuruhjaya 3 PAS Perak, Mohd Suhaimi Abdul Wafir dalam ucapan perasmiannya memperincikan bab ukhwah dalam pembentangan kertas kerja bertajuk, Ukhuwwah Islamiah Benteng Keteguhan Jamaah.

Beliau menegaskan ukhuwwah amat penting dalam menyatukan Jamaah Islamiah antaranya dengan sentiasa bersangka baik, berlapang dada dan mendahulukan ahli yang susah dalam memberi bantuan.

Turut hadir, Yang DiPertua PAS, Mohd Azhar Rafaei, Timbalan Yang DiPertua, Rostam Malek, Ketua Tarbiah Mohd Sobri Jusoh dan ahli jawatankuasa yang lain.