Home Berita PAS Perlis

Konvoi Amal ARC Perlis

713
SHARE

KANGAR: Atas dasar prihatin dan cakna terhadap kebajikan masyarakat, Alternative Racing Club (ARC) Dewan Pemuda PAS Negeri Perlis telah mengambil inisiatif dengan menganjurkan Konvoi Amal ARC ke seluruh negeri Perlis sepanjang Ramadhan kali ini.

Program ini menyasarkan mereka yang tergolong dalam golongan yang kurang berkemampuan di seluruh Perlis.

Baru-baru ini, konvoi ARC telah mengadakan ziarah MOSWAY (Miskin, OKU, Sakit, Warga Emas, Armalah dan Yatim) ke sekitar DUN Kayang. Sebanyak 15 buah keluarga yang dikategorikan dalam golongan MOSWAY telah diziarahi dan mereka telah menerima sumbangan berupa barang-barang keperluan asas seperti beras, ,minyak masak, gula dan lain-lain.

Rombongan tersebut diketuai oleh Ketua DPPNPs, Ustaz Azmir Azizan Ketua DPPNPs. Turut serta dalam konvoi berkenaan adalah Dr Saifizi Saidon, Timbalan Ketua DPPNPs serta Pengarah ARC Perlis, Saudara Nazuande. 

Meskipun berkonvoi ketika berpuasa, ia tidak menghalang para peserta konvoi untuk terus berbakti dan menghulurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan, bahkan program yang disusun telah berjaya dilaksanakan dengan sempurna dengan izin Allah.

Semoga segala usaha ini akan menjadi saham yang terbesar di akhirat kelak.

{jathumbnail off}