Home Berita PAS Pulau Pinang

Dewan Pemuda PAS Jelutong Anjur Kembara Singgah Sahur, Hargai Jasa Anggota Pasukan Beruniform

993
SHARE

Oleh : Sarfaraz Ahmad

3 JUN | AHAD | JELUTONG: Tatkala orang lain sedang lena dibuai mimpi, masih ada insan-insan yang gigih melaksanakan tanggungjawab demi menjaga keselamatan dan kesejahteraan masyarakat selaku petugas malam.

Justeru, bagi menghargai peranan para petugas malam ini, Dewan Pemuda PAS Kawasan Jelutong (DPPKJ) melalui Program Kembara Singgah Sahur telah mengagihkan sebanyak 50 bungkusan makanan kepada para anggota polis, bomba, penjara dan hospital yang bertugas pada waktu malam di sekitar Parlimen Jelutong.

Program yang diadakan pada bulan Ramadhan setiap tahun ini juga bertujuan mengeratkan hubungan yang telah terjalin antara DPPKJ dengan pasukan-pasukan beruniform ini.

Menurut Mustaqim Yahya, Ketua Dewan Pemuda PAS Kawasan Jelutong, jasa dan bakti yang telah mereka curahkan sangatlah besar dan tidak terbalas. Justeru, masyarakat sewajarnya menghargai segala pengorbanan mereka.

“Atas sebab inilah, setiap kali menjelang Ramadhan, DPPKJ tidak jemu menganjurkan Kembara Singgah Sahur ini, sebagai tanda penghargaan kepada para anggota pasukan beruniform ini,” ujar beliau lagi.

Turut sama dalam menjayakan program tersebut adalah Sarfaraz Ahmad selaku Timbalan Ketua DPPKJ, Saudara Alias selaku Setiausaha DPPKJ dan Saudara Adli selaku Ahli Jawatankuasa DPPKJ.

Program yang bermula seawal jam 1.50 pagi ini telah berakhir pada jam 3 pagi.