Home Berita PAS Perak

Bacaan Yasin tanda ingatan dan peringatan

159
SHARE

Oleh: Saadah Abas

TELUK INTAN, Lajnah Politik dan Pilihan Raya Dewan Muslimat PAS Kawasan Teluk Intan telah mengadakan ziarah dan bacaan Yasin di rumah Ahli Jawatan Kuasa PAS kawasan merangkap Jawatan Kuasa Pembangunan dan Keselamatan Kampung (JPKK), Kampung Bahagia Ahmad Zaidi Basiran, di sini.

Menurut isteri beliau, Sa’adiah Mohamad ibu mertuanya allahyarhamah Rokayah Rosdi berumur 91 tahun meninggal dunia pada pagi Isnin lalu akibat sakit tua dan sebelum itu mengalami demam dan tidak berselera makan serta tidak mahu berbual-bual seperti biasa.

“Sayu rasa hati apabila setiap pagi memanggil panggilan ibu untuk mengejutkan beliau bangun solat subuh (namun) kini hanya tinggal bilik kosong yang sunyi tanpa suara dan tubuh yang sangat dirindui dan disayangi,’’ rintih Sa’adiah pilu.

Timbalan Ketua Dewan Muslimat PAS Kawasan, merangkap Ahli Majlis Perbandaran Teluk Intan,Hamisah Abas yang hadir menasihati keluarga allahyarhamah agar terus bersabar dan berdoa agar arwah ditempatkan dalam kalangan orang-orang soleh dan kuburnya dijadikan taman-taman syurga.

Menurut setiausaha Assabiqat Dewan Muslimat PAS kawasan Teluk Intan, Hapsah Abd Rahman Allahyarhamah merupakan seorang aktivis PAS dan rumahnya sering menjadi tempat pengajian bagi ahli PAS di kawasan Teluk Intan .

Ziarah dan bacaan yasin ini turut dihadiri oleh Ahli jawatankuasa lajnah Kebajikan PAS Kawasan, ahli jawatankuasa lajnah kebajikan dewan, ahli jawatankuasa assabiqat dewan muslimat dan jawatan kuasa muslimat cawangan Kampung Bahagia.