Home Berita PAS Perlis

ADUN gembira sambutan program 10K Langkah Merdeka

126
SHARE

Oleh MUHAMMAD HADI

ARAU, 21 Ogos: Sambutan hangat penduduk di Program 10K Langkah Merdeka Guar Sanji 2022 yang berlangsung semalam amat menggembirakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Guar Sanji, Ustaz Mohd. Ridzuan Hashim.

Katanya, kemeriahan program amat terasa dengan sambutan yang diberikan oleh lebih 300 orang pengunjung yang hadir di Surau Semut Gatal di sini.

“Pada hari ini (semalam), kita dapat lihat pelbagai lapisan masyarakat hadir untuk turut sama menjayakan program ini yang diadakan bersempena dengan Sambutan Bulan Kebangsaan pada kali ini.

“Kesedaran untuk sama-sama memeriahkan acara-acara yang diadakan sepanjang sambutan ini (Sambutan Bulan Kebangsaan) ini membuktikan betapa tingginya semangat patriotik dalam kalangan penduduk di sini.

“Saya turut merakamkan ucapan terima kasih kepada pelbagai pihak termasuk para guru, NGO-NGO serta orang perseorangan yang turut sama bertungkus-lumus menjayakan program ini,” katanya di sini.

Selain acara larian 10,000 langkah, pelbagai acara lain turut diadakan, antaranya pertandingan mewarna, congkak, menyusun puzzle, makan terlaju, bowling padang, kupas kelapa, serta kucai (kacau) bubur Asyura.